Dimitri Verbruggen

Orthopedist

Hallo,

Ik ben Dimitri Verbruggen en werk als orthopedisch chirurg in AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV. Vanaf oktober start ik op woensdagmiddag en -avond met consultaties in het Multidisciplinair Medisch Centrum M3-care in Merelbeke. Als geconventioneerde arts hanteer ik enkel de officiële tarieven.

Na mijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Gent heb ik me verder gespecialiseerd in orthopedische chirurgie. Zo bekwaamde ik mezelf in o.a. minimaal-invasieve chirurgie, revisiechirurgie, prothesechirurgie, voor- en achtervoetchirurgie. Ik richt me voornamelijk op heup- en voetproblematieken.

U kunt bij mij terecht met orthopedische klachten zoals:

  • Pijn aan of slijtage van uw gewrichten
  • Pijn aan uw spieren of pezen
  • Problemen met uw gewrichtsprothese
  • Verdoofd gevoel in armen en benen

We bespreken uw klachten en gaan samen op zoek naar mogelijke verklaringen. Er kunnen namelijk verschillende oorzaken aan de basis liggen van uw heup- en voetklachten. Denk maar aan een afwijkende voetstand, beenlengteverschil, overbeweeglijkheid (hypermobiliteit), slijtage, ziekte, aangeboren aandoening en sportblessures. Indien nodig voeren we bijkomende onderzoeken uit om het probleem te detecteren: een röntgenfoto, echo, MRI- of CT-scan.

Daarna werken we samen een behandelplan uit dat zich focust op pijnreductie en mobiliteitsverbetering. We kunnen kiezen voor een conservatieve behandeling (zonder operatie) of een operatieve behandeling. Een conservatieve behandeling kan bestaan uit medicatie, inspuitingen, kinesitherapie, fysiotherapie, steunzolen of orthopedische schoenen. Een ideale setting dus in deze multidisciplinaire omkadering.

Contact

Wilt u graag een consultatie inplannen? Via mijn online boekingssysteem kunt u snel en eenvoudig een afspraak vastleggen.